Страница 26 от 27

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2015 10:50 am
от Маня
TanyaS написа:Влюбих се, бе хора ! :hooo: :hooo: :hooo:
:skyle12: :skyle12: :skyle12: :skyle12:
И съм обичана!
:love: :love: :love:


Боже, колко е хубаво! Скъпа Таничка, да си жива и здрава и да останеш влюбена и обичана до края на дните си! Ето, това прави Зоната - чудеса!

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2015 4:29 pm
от Melkat
Честит празник, Таня :rose-1: Нека доброто настроение, здравето, щастието, любовта са винаги с теб! Искрено се радвам за хубавите неща, които ти са се случили :)

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Апр 12, 2015 2:38 pm
от TanyaS
Христос возкресе !Изображение
Пожелавам на всички да бъдат в и със Зоната ( зелена, оранжева , червена ) през всичките светли идващи дни !
Колкото до мен, аз съм със Зоната , независимо че почти не пиша , но вече казах защо!
Килограмите се въртят между 66 и 67, мерки не съм снемала скоро.
Това което искам да споделя с вас днес е, че започнах да се чувствам много центрирана. Възвърнах си самочувствието , увереността и радостта от живота :)
:bloomfl:
Сега ми предстои да започна тренировки по Тай Чи ! Нооо всяко нещо с времето си :)

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2015 12:35 pm
от TanyaS
Здравейте,
виждам все повече нови хора тук, които едва ли ме познават, но съм тук за да направя
двугодишен отчет:
    -30 кг ( от които 100% свалени през първата година)
    понастоящем кг се движат 65 -67 кг
    обиколки не съм мерила :th:
    настроение - променливо
    Артериално налягане - нормално
    кръвни показатели - нормални
    движение - умерено
    желание за живот - голямо :love:

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2016 10:11 am
от TanyaS
Честита Нова Година на всички зонуващи!
Благодаря на Маня и Пипилота за включването на Средиземноморската Зона в сайта!
Аз много се запалих да практикувам тази Зона. Всъщност мисля, че аз се храня така от самото начало. Сега виждам публикувани рецепти за изпълнение според Средиземноморската Зона. Та искам да ви питам: има ли някой който да я прилага? Разглеждах рецептите, но като че ли те включват не само зелени храни? Пък и от къде боровинки сега?
Прави впечатления широко застъпения яйчен белтък, докато аз използвам предимно млечен , под форма на извара, кисело мляко и сирене Котидж. Ще променя това, разбира се. Аспержи, артишок според мен биха могли да се заменят с домат и червен лук...боровинки с портокал или мандарина. Крекерите видях че са обсъждани е дневника на Маня, но не разбрах от къде ги купувате и дали не са от брашно. Простете неграмотността ми, но както се оказа, ние всички не сме знаели как да се храним докато не се срещнахме със Зоната. Имам и още въпроси , но очаквам да се включат професорите :) .

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2016 12:23 pm
от Маня
Здравей Таничка,

Радвам се, че си отново тук и не си се отказала от Зоната.

За крекерите - от ръжено брашно са с добавяне на ръжени трици. Но уви - от много време точно тези не ги откривам по магазините. И не се и опитвам, защото при нужда си правя сама.

Колкото до рецептите - в книгите на Бари (вече 14 на брой, 6 от които изключително само с рецепти) има стотици рецепти, както и в сайта му. Ползването им е по-скоро за улеснение, отколкото за абсолютно спазване. Лично аз предпочитам да си ги творя сама. Май досега не съм сготвила нито една от неговите рецепти. Важното е да се спазват принципите на Зоната, а как ще си приготвиш храната - трябва да е по твой вкус и по възможност да е разнообразна и приготвена със щадяща топлинна обработка, когато е невъзможно да е сурова.

Колкото до плодовете и зеленчуците, които не са сезонни - могат да се ползват и замразени, както и от консерви, но с внимателно четене на етикетите. Бари дори препоръчва да се поддържа запас от замразени зеленчуци, за да може да се комбинират в някои рецепти.

Тъй като българите си обичаме хляба (макар вече да не го уважаваме както предците ни), а всички купешки варианти поне за мен попадат в групата на преработените храни, които в голяма степен са виновни за Перфектната хранителна буря и Синдрома на токсичната мазнина, аз лично съм си съчинила варианти на мъфини, банички и крекери на базата на нахут. Рецепти има в моя дневник и темата за готвене мисля. Така си осигурявам филийката беден на въглехидрати с висок гликемичен товар "хляб" от 1 БВ, която в същото време е и много вкусна.

Зоната е отворена към готварско творчество, ако се ползват препоръчаните продукти в правилното съотношение на основните хранителни съставки.

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Пон Яну 18, 2016 4:56 pm
от TanyaS
Да, Маня, в зоната съм от повече от 2 години. За да съм точна от 2 г и два месеца. Не смятам да я напускам докато съм жива. Този начин на хранене ми промени живота или по - точно казано ми върна моя си живот. Не само килограмите....желание за живот ми донесе . И животът не закъсня да ми изпрати радости . Благодаря на всички вас , които сте тук за да осветлявате пътя, по който всички ние вървим. Аз искам да изкажа специални благодарности на Пипи за прекрасната идея да се направи този сайт, да се популяризира този начин на хранене и да стане достъпен за всеки, който иска да живее в хармония със себе си. Няма да забравя колко внимателни бяхте , особено Хипо с мен и как ме водехте всеки ден за ръчичката. :4smile: :4smile:
За съжаление сега аз нямам това време да подкрепям новодошлите. Просто се надявам да прочетат дневниците ни и да видят колко път сме извървяли за да стигнем днес до необоримата истина , че всичко друго е сбъркано и само Зоната работи. Впечатлена съм от Средиземноморската зона. Д - р Бари Сиърс е много напреднал в изследванията си и затова смятам да се придържам към нея. Отново разби на пух и прах разбирането за средиземноморската кухня.....
всъщност и моето питане беше в тази посока. Става ясно че полифенолите са основата на средиземноморската кухня а, не пастата и рибата :refuse:
Изглежда , че една салата от червен лук, краставици , домати и сурова пиперка , съчетана с зехтин , маслинки и някакъв протеин ( пиле или риба ) си е средиземноморска зона ;) ;) ;)

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Пон Юли 25, 2016 5:37 pm
от TanyaS
Привет на всички зонуващи :) :) :)
Поздравявам ви с лятото и се обаждам , да кажа че съм с вас в зоната . Никога няма да се храня по друг начин, ако заависи от мен. Продължавам и с рибеното масло . От днес си купих и Годжи бери от myherb.bg.
:goodluck:
Бъдете упорити и ще бъдете здрави и щастливи :bouquet:

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Сря Юли 27, 2016 9:53 am
от Italiano
А така! :peace1:

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2017 5:43 pm
от TanyaS
ЧНГ! Да сте живи и здрави със зоната !
Влизам радко напоследък във форума, но таблицата е винаги с мен. И тъй като сега е времето на киселото зеле , о чудо....1 чаша 250 мл = 100 гр? Това не е възможно. Ко е е вярново 250 мл или 100 гр?

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2017 7:28 pm
от Маня
Нарязваж си киселото зеле, слагаш го в чаша от 250 мл и го претегляш. Сурово е горе-долу толкова - 100 г +-

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2017 3:22 pm
от TanyaS
Благодаря за отговора, но на мен нещо не ми се получава. 100 гр . нарязано кисело зеле ми е около 1/2 от чашата. Говоря за готвено кисело зеле. В таблицата е дадено сварено, аз го правя на фурна, но все е същото. Избирам да използвам 100 гр. , а не 1 чаша. Успех !

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2017 3:29 pm
от Маня
В последната таблица публикувана на сайта на Бари Сиърс киселото зеле е включено в групата на сготвените храни и е 1 чаша. При него няма грамажи, освен за протеините :)
А дали иде реч за ферментиралия продукт (който вече не е суров), или за минал през топлинна обработка, не мога да кажа :)

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2017 3:35 pm
от TanyaS
Маня, благодаря ! :) :) :)
Това ме кара да се узсмихвам. Би ли ми дала адреса на тази таблица ( оригиналната )

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2017 3:45 pm
от Маня
Разбира се, Таня.
http://www.zonediet.com/resources/food-blocks

А ако посетиш фейс страницата, в която си общуваме активно напоследък https://www.facebook.com/groups/1583153808663775/, ще можеш да си я дръпнеш и като файлче преведено на български

Има известни разлики в определяне на това кой продукт е зелен, оранжев или червен. Май има промени и в някои количества
А ако не си във фейса, можеж да ми пуснеш мейл, на който да ти я изпратя.

Re: Зонуването на АняТ

МнениеПубликувано на: Нед Яну 08, 2017 3:50 pm
от TanyaS
Изпратих покана за приемане в групата във фейбук. Дано да ме приемете :)
Много хубаво е , че сте направили такава група. Комуникацията е много по лесна :yess: