Сутрин въпреки кафето много трудно се разсънвам, и хем ми се спи, хем не съм гладен. Протягам ръка и си взимам млекце, ям го насила за да не ми е празен стомаха, но и аз съм решил да си направя закуската по-“тежка“, нещо от рода на „ham and eggs“. Утре ще пробвам да се „натъпча“ с леща и яйца на закуска.
pipilota написа:И туй пък какво е??
11:00 Яхния от леща, овесени ядки, лук, чушки, домати, зехтин+сирене /умирам за сладко, да видя до довечера дали ще издържа/
...къде са ти протеините първо- това сирене колко блока е ?
Леща яхния – „рецепта"леща-7Б
овесени ядки-2Б
чушки-2Б
домат-2Б
лук-2Б
подправки-чубрица, червен пипер, босилек, риган,
Лещата се кипва и водата се изхвърля, след това се прибавят всички продукти и се вари около 30мин. При сервиране се добавя зехтин или в лещата, или върху нарязаното и пиперосано сиренце. Реших да е правя само варена, защото мазнината излиза отгоре и не се разпределя правилно при сервиране, а така си е дозирам точно.
Съотношението между Въглехидрати-Белтъчини-Мазнини ми е основното правило в диетата!
Относно избора на белтъчини/мляко, яйца, месо, риба/ ги избирам според въглехидратите, имам и риба и кайма в предните дни. Тази вечер, ще ям риба със салата, въпреки че ми се яде леща , но ми е гадно да ям леща с риба.
А и организацията и пазаруването ми е основния проблем, ако някой ми готви и пазарува и на всяко ядене ми осигурява различни белтъчини и въглехидрати ще е супер. Аз съм решил белтъчините в основните ми ястия два дни да са риба, два дни месо, два дни сирене, два дни пиле, не знам дали е правилно. А и ето утре мисля да си набера коприва, а тя върви със сирене и яйце, много млечни стават но сега е сезона на копривата.
Ще си взема овес за покълване за да видя има ли разлика, но преди готвене ще го смилам с кафемелачката за да се готви по-бързо.
Много ти благодаря за съветите!!!
Един въпрос - Ако нямаш възможност да хапнеш според Зоната кое е по-добре, да ядеш нещо което не трябва или да пропуснеш хранене?