LoveJoy написа:Сори, Зузу, пропуснала съм да регистрирам факта, че на опаковката е нямало данни и реших да се изфукам с новите си знания за това как се смятат блокове
Всичко е ОК,така на практика прилагаш наученото-нали и двете сме нови в зоната
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
LoveJoy написа:Сори, Зузу, пропуснала съм да регистрирам факта, че на опаковката е нямало данни и реших да се изфукам с новите си знания за това как се смятат блокове
Manya написа:На почти нито едно българско сирене няма посочени протеини, въглехидрати и мазнини.
Karrita написа:Manya написа:На почти нито едно българско сирене няма посочени протеини, въглехидрати и мазнини.
На " Роса" и "Сердика" има табличка. Излиза 37 гр за блок, ако не се лъжа.
Tatyana написа:Зузу, здравей. Имам 2 пакета с брашно от нахут на различни фирми и на двете въглехидратите са 57 г, белтъчини 22 г, мазнини 6,69 г. Значи 1 блок излиза 15,79. Още за нищо не съм го ползвала моето, но явно съм чела, че някой да го ползва, та даже с 2 пакета съм се заредила
От всички саги, които изчетох за овеса стигнах до извода, че най-лесно се вари с две завирания на водата и аз така го правя. Някои го консумират само накиснат, но на мен ми харесва сварен и го ям почти всяка сутрин за закуска.
Меря си 210 г суров (15 блока), оставям го да заври и изключвам котлона. След 3-4 часа повтарям процедурата и го оставям до сутринта - поел е всичката вода и се топи в устата. Тогава меря цялото количество и разпределям в 5 чашки от котидж по 3 блока. Много са удобни тези от Лидл, защото са с хубави капаци.
После по твое желание си добавяш блокове протеин и мазнина. Аз най-често го хапвам солен - блок пуешка шунка, блок извара и/или блок сиренце, заедно с 9 маслини и шарена сол. Тази закуска спокойно ме държи 4-5 часа до обяда
tanita68 написа:пека в кръгла силиконова тавичка като сладкиш, след това режа на 8 и готово.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта